Linkbuilding

Linkbuilding: de peppil voor jouw websitebezoek!

donderdag, 12-11-2015  

Wanneer je zelf een website hebt, dan weet je wat het belang is van bezoekersaantallen. Of het nu gaat om unieke, nieuwe of terugkerende bezoekers, je ziet het liefst dat er een groeiende lijn zit in alle mogelijke bezoekerscategorieën. Groei is immers een vereiste, en stilstand achteruitgang! Om het bezoek aan jouw website een boost te geven kun je van verschillende strategieën gebruik maken. Eén daarvan is linkbuilding. Misschien heb je er al wel eens van gehoord; het is immers een vrij gebruikelijke praktijk voor ondernemers op het internet om hun website en/of webwinkel beter zichtbaar en beter vindbaar te maken voor potentiële klanten. Bij linkbuilding wordt er ingespeeld op de criteria die logaritmes van zoekmachines hanteren om te bepalen welke zoekresultaten (= websites) er hoe hoog in de resultatenlijst terecht komen. Hoe beter jouw website voldoet aan de criteria van het algoritme in relatie tot andere websites, hoe hoger jouw website tussen de zoekresultaten van de zoekmachine komt te staan. De bekendste, meest gebruikte en meest succesvolle zoekmachine ter wereld is Google. De meeste linkbuilding professionals baseren hun werkmethode dan ook op wat er bekend is van de criteria en de selectiewijze van Google’s gedeeltelijk geheime algoritme. Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine-optimalisatie. Bij zoekmachine-optimalisatie spelen drie zaken een belangrijke rol:

  • de structuur en inhoud van je website
  • de betrouwbaarheid van je website
  • de reputatie van je website

Dit zijn allemaal dingen waar Google’s algoritme op let, wat het meet en wat dus mede bepaalt hoe hoog jouw website in de zoekresultaten komt te staan. Linkbuilding heeft vooral te maken met deze laatste twee criteria. Bij linkbuilding worden er namelijk links gecreëerd naar relevante, externe pagina’s. Hierdoor positioneer je je website steviger in een netwerk van vergelijkbare website en pagina’s, waardoor zowel de reputatie en daarmee de betrouwbaarheid van je website groeien. Een link naar een website functioneert namelijk als een soort van garantie: dit is een degelijke website. Hoe meer relevante externe links jouw website heeft, hoe meer mensen blijkbaar denken dat jouw website betrouwbaar, interessant en relevant is. Dat is in ieder geval hoe Google’s algoritme ‘denkt’.

Linkbuilding is een vak

Het concept van linkbuilding is in principe eenvoudig uit te leggen. Wie begrijpt dat de basisstructuur van het internet een netwerk van netwerken is, kan zich voorstellen hoe linkbuilding werkt. Dat betekent echter niet dat zomaar iedereen het ook effectief kan implementeren. Als je de anatomie van het oog kent, maakt dat je nog geen oogchirurg. Het is dus aan te raden om voor het implementeren van een linkbuilding marketingstrategie een professional of bedrijf in te huren dat zich heeft gespecialiseerd in deze wijze van marketing, online aanwezigheid, zichtbaarheid en vindbaarheid. Vaak kunnen ze je naast met linkbuilding ook helpen met het bouwen en optimaliseren van je website. Er zijn aardig wat amateurs die enig verstand hebben van ICT en wat linkbuilding voor je zouden kunnen doen. Vaak gaat het om studenten die een leuk zakcentje willen bijverdienen. Dat is allemaal mooi, aardig en vooral goedkoop. Bedenk echter wel dat linkbuilding een vak apart is. Het vereist kennis, vaardigheden en ervaring en dat is iets dat niet zomaar elke freelancende student tot zijn of haar beschikking heeft. De kans dat je linkbuilding marketingstrategie daarom suboptimaal kan worden geïmplementeerd is dan ook sterk aanwezig. Het is aan te raden om met een volwassen en ervaren bedrijf in zee te gaan. Vaak hoeft dat niet eens veel meer te kosten. Vooral niet omdat je zeker weet dat zij onmiddellijk een dienst en/of product van kwaliteit kunnen leveren, terwijl dat bij weinig ervaren studenten die de opdracht als bijbaantje aannemen nog maar te bezien valt. Ben je geïnteresseerd in het inzetten van linkbuilding als online marketingstrategie om meer zichtbaarheid en een hoger bezoekersaantal te krijgen, overweeg dan de diensten van Webton Internetdesign. Dit bedrijf heeft al vele jaren ervaring op het gebied van allerlei soorten online marketing en zoekmachineoptimalisatie. Linkbuilding is namelijk niet geheel zonder risico’s: er zijn foutieve linkbuildingstrategieën (zoals een te snel groeiend linkprofiel) waar je als websitebeheerder liever niet op betrapt wordt. De gevolgen daarvan kunnen namelijk niet mals zij. Wanneer Google je betrapt op foutieve linkbuildingstrategieën kan je website kelderen in de zoekresultaten of zelfs helemaal niet meer in de zoekresultaten worden opgenomen. Ik hoef je niet te vertellen wat dat kan betekenen voor je bezoekersaantallen. Daarom is het belangrijk dat je een bedrijf kiest dat weet wat het doet en in staat is een effectieve linkbuildingstrategie te creëren.

Ervaring, kwaliteit en klantvriendelijkheid

Bij Webton Internetdesign kun je terecht voor allerlei vormen van online marketing. Of het nu gaat om content marketing, zoekmachinemarketing of linkbuilding, Webton Internetdesign levert precies wat jij nodig hebt voor jouw website en bedrijf, organisatie of onderneming. En dat niet alleen: Webton Internetdesign bouwt ook websites en webwinkels, optimaliseert websites en is gespecialiseerd in responsive webdesign. Daarnaast kun je gratis advies krijgen van de medewerkers van Webton Internetdesign over alles wat je zou willen weten over websites, online aanwezigheid, zichtbaarheid en vindbaarheid. Verder blinkt Webton Internetdesign uit vanwege haar klantvriendelijkheid en servicegerichtheid, wat resultaat in een uitstekende klanttevredenheid. Uit 142 beoordelingen scoort Webton Internetdesign maar liefst een rapportcijfer van 9.6 op een schaal van 10! Bij Webton Internetdesign weet je zeker dat je in goede handen bent. Bezoek dus hun website Webton.be voor meer informatie, de mogelijkheid contact op te nemen en een offerte aan te vragen.


Comments are closed.

Top