Linkbuilding

Het belang van linkbuilding

donderdag, 28-8-2014  

Voor veel mensen zal het begrip linkbuilding niet bepaald bekend zijn. Toch is het een term waar u iets van zou moeten weten als u een eigen website hebt. Hoe zit dit precies? Zoals iedereen wel zal weten is het erg belangrijk om een hoge positie te bereiken in de zoekresultaten van zoekmachines. Als iemand immers een product of bedrijf zoekt, dan klikt deze persoon over het algemeen immers alleen maar de eerste vier of vijf links aan die door de zoekmachine gegeven worden. Staat uw website daar niet bij, dan is de kans bijzonder klein dat u via zoekmachines nieuwe klanten weet te bereiken. Dat wilt u natuurlijk wel graag, want hoe meer mensen u weet te bereiken, hoe hoger uw omzet wordt. Dat is precies het punt waarbij linkbuilding om de hoek komt kijken. Linkbuilding kan er, samen met andere technieken, namelijk voor zorgen dat uw pagina beter gevonden wordt door zoekmachines en dat u een hogere score bereikt in de zoekresultaten. Zoals gezegd is dit erg belangrijk om een groter bereik te realiseren. Als u zelf aan het zoeken gaat via Google of een andere site, dan klikt u immers ook alleen de eerste links die gegeven worden aan. Sommige mensen scrollen nog wel wat verder naar beneden, maar doorklikken naar de volgende pagina met zoekresultaten wordt eigenlijk bijna nooit gedaan. Het is dus echt zaak om linkbuilding in te zetten om zo een hogere positie te bereiken in de resultaten. Dan is de kans een stuk groter dat potentiële klanten uw webpagina bezoeken. Linkbuilding is dus een handige manier om meer bekendheid te verwerven voor uw bedrijf en om meer klanten binnen te halen.

Hoe werkt linkbuilding?

Het proces van linkbuilding kan op verschillende manieren toegepast worden. Kort gezegd komt het er op neer dat u ervoor zorgt dat er andere websites zijn die een link plaatsen naar uw eigen site. Omdat zoekmachines deze zogenaamde backlinks een score toekennen op basis van het soort site waarop ze vermeld staan, is het belangrijk om te weten welke webpagina’s voor u interessant kunnen zijn voor linkbuilding. Een backlink krijgen op een andere pagina kunt u op verschillende manieren uitvoeren. U kunt dan denken aan:

  • een aanmelding bij een web gids met voor u relevante trefwoorden
  • het plaatsen van waardevolle content
  • de pagina aanmelden bij een site voor social bookmarking
  • uitwisselen van backlinks met andere sites, oftewel linkruil
  • het plaatsen van links in diverse fora of in reacties op blogs
  • persberichten en artikelen verspreiden waarin de webpagina genoemd wordt
  • promotiefilms uploaden bij videowebsites
  • guest writing op andere websites
  • bloggers artikelen laten schrijven over uw pagina

Er zijn dus heel veel verschillende manieren om linkbuilding toe te passen en ervoor te zorgen dat u op deze manier een hogere ranking krijgt in de zoekresultaten van zoekmachines. Het is echter heel veel werk om alle hiervoor genoemde opties uit te voeren en het is ook nog eens zo dat lang niet alle manieren van linkbuilding evenveel effect hebben. Het is daarom zaak om goed te weten wat u doet en waar u tijd in wilt steken als u zich gaat bezighouden met linkbuilding. Op de gok iets doen heeft absoluut geen zin en is zonde van uw tijd.

Huur een specialist in

Wat veel mensen niet weten is dat het op een verkeerde manier uitvoeren van linkbuilding ook een tegengesteld effect kan hebben. Kiest u er namelijk voor om bijvoorbeeld alleen maar in reacties op blogs uw link te plaatsen, dan kunnen zoekmachines dit als spam gaan zien. Dit heeft tot gevolg dat u een tegenovergesteld effect creëert dan uw bedoeling is. Doordat het als spam gezien wordt, krijgt uw pagina juist een lagere waardering van bijvoorbeeld Google. Hierdoor zakt u juist weg in de zoekresultaten en in ernstige gevallen kan het zelfs betekenen dat u helemaal uit het zoekresultaat verwijderd wordt. Dit wilt u natuurlijk absoluut niet. Daarom is het verstandig om een specialist in te huren voor het uitvoeren van de linkbuilding. Er zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en die precies weten hoe ze hiervoor te werk moeten gaan. Zij kunnen voor u analyseren welke trefwoorden voor u het meest belangrijk zijn en hoe u deze informatie het best in kunt zetten om hoger te eindigen bij zoekmachines. Linkbuilding mag dan een heel belangrijke en een heel goede manier zijn om een hogere score te realiseren, er zijn nog meer zaken die een groot effect hebben op uw ranking. Om een echt hoge score te behalen, is het belangrijk dat u ook deze zaken inzet. U kunt dan denken aan zoekmachineoptimalisatie, het gebruik van de juiste trefwoorden op uw site en ervoor zorgen dat de teksten die op uw webpagina geplaatst worden zoekmachinevriendelijk zijn. Een combinatie van al deze factoren is de beste manier om ervoor te zorgen dat u bij de top komt te horen. Alleen linkbuilding inzetten zal wel effect hebben, maar het zal er niet voor zorgen dat u in de top vijf komt te staan. Hebt u de andere zaken al op orde en bent u op zoek naar een goede specialist die de linkbuilding voor u kan verzorgen? Kies dan voor het bedrijf Middle Road. Zij zijn specialist op dit gebied en kunnen u hier dus zeer zeker bij helpen. Daarnaast kunnen zij voor u ook het webdesign en de vormgeving van uw site verzorgen.


Comments are closed.

Top